MANKAN DECOR

Over Mankan Decor

Ik heb het altijd al prachtig gevonden om iets te creëren, op te bouwen, te renoveren, mooier te maken. Daarom ben ik mijn studieloopbaan begonnen aan de meubelvakschool in Ankara. Ik heb vervolgens gewerkt in Turkije en Rusland, met name in de houtbewerking, binnendecoratie en renovatie. In 2001 ben ik naar Nederland gekomen en getrouwd met Ingrid. We hebben twee kinderen – zoon Misha en dochter Ivy – en wonen in de Reeshof in Tilburg. 

Het was altijd al mijn droom om voor mezelf te beginnen en daarom heb ik in 2009 Mankan Decor opgericht. Het was mijn doel om mijn brede ervaring in te zetten en mensen te helpen met allerlei klussen. Maar veel mensen raadden mij dit af. Een meubelmaker maakt meubels en een tegelzetter zet tegels, kreeg ik vaak te horen. 

Daarom richtte ik me aan het begin vooral op het maken van meubels. Totdat ik een keer een zelfgemaakte kast in elkaar zette bij een klant. Deze man vroeg mij of ik niet gelijk het muurtje achter de kast kon stuken. Ik besefte: die strikte verdeling is misschien gangbaar, maar voor mijn klanten is dat niet altijd ideaal. Zij hebben juist behoefte aan wat flexibiliteit, iemand die meedenkt en niet alleen zijn taakje uitvoert en weggaat. Toen ben ik stap voor stap voor alle disciplines het beste gereedschap gaan kopen. En nu ben ik compleet uitgerust, waardoor ik mensen écht een complete service kan bieden. Ik heb er ontzettend veel plezier in om mijn brede kennis en jarenlange ervaring te gebruiken. 

Ik wil graag mensen helpen met datgene waar ze behoefte aan hebben, zonder daarbij beperkt te worden door kennis, gereedschap of ‘hoe het hoort’. Zoeken naar de best mogelijke oplossing voor de situatie van een klant. Dáár gaat het voor mij om. En mijn creatieve achtergrond als meubelmaker helpt daar heel goed bij; ik denk altijd in mogelijkheden en nooit in beperkingen. Dat leidt tot verrassende oplossingen en een mooi eindresultaat.

Mijn ervaring
- Meubelvakschool in Ankara
- Binnenhuisarchitectuur aan de Gazi University in Ankara
- Beeldhouwen aan de Gazi University in Ankara
- Medewerker Binnendecoratie/Restauratie bij de Staatsuniverstiteit van Moskou
- Binnendecoratie en houtbewerking in de horeca van Alanya
- Meubelmakerij in regio Tilburg
- Beerens Winkelinterieurs in Rijen
- Mankan Decor